Ugrás a tartalomra

Abhyanga – tradicionális ayurvédikus masszázs


Különleges hangzás különleges eljárásmód.

Az abhyanga szó jelentése: a teljes test olajos masszázsa. Indiából ered, ahol az emberek a napi rutin részeként használják, a testi-lelki egyensúly fenntartása érdekében.

A masszázst használhatjuk önálló kezelésként a test és lélek felfrissítésére, újraharmonizálásra. Valamint méregtelenítő eljárások kiegészítéseként, első lépéseként, a testben leülepedett és megrekedt méreganyagok fellazítására. Mindkét esetben a legfontosabb - úgyis mondhatnám a masszázs fő célja - az egyensúlyi, normál működés visszaállítása.

Semmilyen más masszázshoz nem hasonlatos, sem filozófiáját, sem fogásait, sem hangulatát tekintve. Simító, húzó és dörzsölő fogások sorozata, melyekkel végighaladok a teljes test minden vitalizáló, energetizáló pontján (marmapontokon). A marmapontok érintése, ingerlése felszabadítja az adott terület blokádjait, ezáltal erősítve egészségünket.

Az abhyanga személyre szabott kezelés. A masszőr figyelembe veszi az alkati sajátosságokat, a hozott és szerzett, vagy éppen akut testi-lelki problémákat. Ezek alapján segít a megfelelő olaj (vagy akár zene, illat) kiválasztásában is. Választható olajok többek között: szezámolaj, kókuszolaj, ayurvédikus méregtelenítő olajkeverék, rizsolaj - kinek-kinek kedve, alkata és szüksége szerint.


„Amikor elkezdtem tanulni ezt a masszázst olyan volt, mintha egy másik világba csöppennék. Kint rohanó, egyik gondolatból a másikba eső, egymásra nem figyelő emberek áradata, bent gyengéd, elringató harmónia, kedves megértés és teljes elfogadás. Elhatároztam, hogy ezt szeretném átadni másoknak is. Először csak a barátaimnak mutattam meg. Egyre jobban és jobban éreztem, hogy erre szükség van. Legyen mindannyiunk napi rutinjának része, foglalkozzunk egy kicsit önmagunkkal és saját egészségünkkel!” (Kocsis Rita - masszőr)

Season tickets
 • Title
  1 alkalom
  Occasions
  1 x
  length
  90 perc
  Price
  8 000 Ft / fő
 • Title
  6 alkalmas bérlet
  Occasions
  6 x
  length
  90 perc
  Price
  40 000 Ft / fő

Miben segít az Abhyanga masszázs?

 • Megnyugtatja az idegrendszert, elősegíti a mély és pihentető alvást.
 • Fokozza a vérkeringést, ezáltal feszesebbé teszi a bőrt és segít a narancsbőr eltávolításában.
 • Megfiatalítja a testet és az elmét, késlelteti az öregedési folyamatokat.
 • Segíti a méreganyagok eltávolítását, kiürülését a szervezetből.
 • Serkenti az életerőt, javítja a koncentrációt, a szellemi funkciókat.
 • Csökkenti az izommerevséget, relaxál, ellazít.
 • Növeli a testszövetek rugalmasságát.