Ugrás a tartalomra

Egyéni hangterápia


A világon minden rezgés. A levegőben mechanikai hullámként terjedő rezgés a hang, a legősibb szakrális eszközünk. A hangokkal való gyógyítás évezredes tudomány. Egy hangfürdő képes azonnal visszakapcsolni önmagunkhoz, és beindítja a test öngyógyító mechanizmusait. Ez a módszer hatékonyan segít többek között a stressz oldásában, az ellazulásban, a krónikus alvászavar kiküszöbölésében, az izomfeszültségek, főként hát- és derékfájás kezelésében. Az egyéni kezelés egy beszélgetéssel kezdődik, aminek segítségével specializálni lehet az adott alkalmat. Ezután fekvő, relaxáló helyzetben különféle hangterápiás eszközök és hangszerek szólalnak meg.

Nepálban kézzel kovácsolt hangtálak, gong és rengeteg féle egzotikus hangszer gyógyító rezgései a testnek-léleknek felüdülést hoznak, harmonizálnak, új energiákkal töltenek fel. Mai világunkban, talán az egyik legnehezebb feladat: relaxálni. Ez a tibeti hangtálak segítségével minden erőfeszítés nélkül megtörténik. Különleges, felharmonikusokban gazdag hangjukat és gyógyító erejüket a 7-8, vagy akár 12 fém ötvözetének köszönhetik. Rezségüknek - ami tulajdonképpen blokk oldásként is felfogható – testünk meglehetősen jó vezető közegként szolgál nagy víztartalmának köszönhetően. A relaxáló hangutazással tisztulást idézünk elő testi és lelki értelemben. Hallhatunk kellemes és kifejezetten disszonáns hangokat, amik ellenérzést kelthetnek. Feljöhetnek érzelmek, emlékek, különféle testérzetek, amiket épp úgy, ahogy felbukkantak a semmiből, segítünk a zene erejével tovább engedni. Utána kiadós folyadékbevitel és pihenés segíti a tisztulási folyamatot.

FIGYELMEZTETÉS: Akut gyulladás, beépített szívritmus szabályozó készülék és epilepszia esetén, illetve a terhesség első 3 hónapjában a terápia nem javasolt.

A hangszerekről bővebben:

A handpan egy különleges újgenerációs, speciális fémötvözetből készült ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jógaórának, segíti az elmélyülést és gyógyítást idéz elő. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek a csúcsainál kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) – ezek adják a basszus hangokat –, körbe pedig hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig. Hangja annyira kellemes és varázslatos, hogy azonnali ellazulást eredményez.

A tibeti hangtálak többdimenziós hangzással rendelkeznek, gyógyító erejüket a speciális fémötvözet rezgésének köszönhetik. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten, így anyaggá sűrűsödnek a testben különböző formákban. A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel, ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A hangtálaknak megvan az a tulajdonsága, hogy rezgései egészen mélyre hatoljanak és sejtszinten tisztítsanak át minket. Sok blokk, gátlás, berögződés, ami tudatilag hozzáférhetetlen, így elérhetővé válik.

A kb. 6000 éves múltra visszatekintő gong az egyik legősibb, indonéz eredetű, leginkább Ázsiában elterjedt hangszer. Míg Európában a harang a hangszeres transzcendencia hordozója, addig Ázsiában, Délkelet-Ázsiában elsősorban a gong tölti be ezt a funkciót. Elsősorban ősi rituálékban alkalmazzák, a buddhista vallási tradíciók része, de zenekari hangszerként is megszokott, és a népzenében is szívesen megszólaltatják. A gong nem csupán egy hangszer, hanem olyan megerősített rezgés, amely rendkívül széles hangspektrummal és felhangokkal rendelkezik a hallható, illetve nem hallható tartományban. A mélyebb hangok ellazítanak, míg a magasabb szólamok felszabadítják az energetikai blokkokat, így az energiák szabadon áramolhatnak. A gong rezonanciája minden sejtünkbe, idegszálunkba behatol, mélyen relaxál, oldja a feszültséget. Harmonizálja a testet, javítja a közérzetet, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. 

Season tickets
 • Title
  1 alkalom
  length
  50 perc
  Price
  10 000 Ft / fő

Ajánljuk:

 • stresszoldásra,
 • krónikus alvászavar esetén,
 • izomfeszültségekre, főleg hát- és derékfájdalomra,
 • koncentráció javítására.
Therapists