Ugrás a tartalomra

Autizmus specifikus fejlesztés


A szociális-kommunikációs készségek fejlesztése olyan komplex módszerekkel történik, melyek több, az autizmusban érintett fejlesztési területen egyszerre fejtik ki hatásukat. Többek között a kommunikációs eszközök használata és nyelvi megértés, a nyelv pragmatikai aspektusai, az ok-okozati összefüggések megértése, a társas viselkedés szabályai, a metakommunikatív jelzések értése és használata területén. Valamennyi általunk használt módszer közös jellemzője a vizuális támpontok egyénre szabott használata, és kognitív- és viselkedésterápiás megközelítés alkalmazása.

A kommunikációs nehézségek kiküszöbölése végett szükségesnek tartjuk a napirend és képkártyák használatát, de minden esetben a fő célkitűzés a beszéd indítása, korrigálása, tökéletesítése.  A szociális készségek elsajátításához és a rugalmasabb viselkedés eléréséhez ABA protokollt követünk, mely során fontos a megfelelő motivációs rendszer kialakítása. Segítséget nyújtunk a gyermekek saját magukra irányuló gondozási feladatainak önálló elsajátításában is, pl. szobatisztaság, öltözködés, étkezés.

A terápiás tér strukturáltsága és vizuális támogatása biztonságérzetet nyújtanak; digitális eszközeink, játékos feladataink pedig élvezetessé teszik a nálunk töltött időt. Az aktuális fejlettségi szinttől függően és ahhoz mérten kognitív fejlesztést is kap a gyermek. Fontosnak tartjuk, hogy a szülők és hozzátartozók is megtanulják a foglalkozásokon gyakorolt módszereket, amelyre konzultációs lehetőséget biztosítunk. A terápiás munkát az anamnézis felvétele és a gyermek aktuális állapotának felmérése előzi meg.

Season tickets
 • Title
  1 alkalom
  Occasions
  1 x
  length
  50 perc
  Price
  6 000 Ft / fő
 • Title
  4 alkalmas bérlet (5 500 Ft/alkalom)
  Occasions
  4 x
  length
  50 perc
  Price
  22 000 Ft / fő

Az alábbi diagnózisok esetén ajánljuk:

 • pervazív fejlődési zavar,
 • gyermekkori autizmus,
 • atípusos autizmus,
 • Asperger szindróma,
 • Autizmus spektrum zavar (ASD).
Therapists

  Pócz Anita

  kreatív gyógypedagógus, szenzoros integrációs terapeuta

  Megismerem