Ugrás a tartalomra

Craniosacralis biodinamika kezelés


A Craniosacralis biodinamika kezelés különleges helyet foglal el a nyugati orvostudomány és a természetgyógyászat között, megközelítésében holisztikus. Egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái, mivel gyengéd mozdulatokkal dolgozik a test különböző pontjain; elsősorban a koponyán, a gerinc mentén, és a keresztcsonton. A csontokon kívül és azokkal szoros összefüggésben még a testet pókhálószerűen átszövő kötőszöveti hártyarendszer (fascia) ellazítására és feszültségmentesítésére is alkalmas.

A test természetes önszabályozását segítve, visszaállítja a szervezet egyensúlyát fizikai-érzelmi-mentális értelemben egyaránt. Oldja a feszültséget, a szorongást és csökkenti a stresszt. A paraszimpatikus idegrendszeri működést stimulálja, ezáltal pedig elősegíti a szervezet nyugalmi állapotának elérését, mely a test öngyógyító folyamataira is pozitív hatással van. Javítja az immunrendszer működését, harmonizálja a szervezet funkcióit (pl. hormonrendszer, idegrendszer), és a testfolyadékok (vér, nyirok, sejtközi és az agyi-gerincvelő folyadék) zavartalan áramlását. Növeli a vitalitást, és hozzájárul a jó közérzet megteremtéséhez.

A kezelés egyik különlegessége, hogy ez a technika lassú, gyengéd, finom érintésekből áll, így újszülötteknél, csecsemőknél és várandósság esetében is biztonságos és kíméletes az alkalmazása.

„A craniosacralis terápia gyakorlása bízni tanít. Bízni a craniosacralis rendszerben, a páciens belső bölcsességében és önmagunkban, a gyógyulás elősegítőiben.” (John E. Upledger: Találkozás a belső gyógyítóddal, Craniosacralis terápia)

A terápia célja többek között a csontok önmozgásának helyreállítása, az agyi-gerincvelő folyadék áramlás és a keringés harmonizálása, a membránrendszer feszüléseinek oldásán keresztül az idegi funkciók javítása, továbbá a kötőszövetek lazításán keresztül az ízületek, izmok és szervek relaxációja, tehát a TEST EGÉSZének kiegyensúlyozása.

Miért biodinamikus?

 • A terapeuta követi, figyelemmel kíséri a test jelzéseit anélkül, hogy meghatározná mi a helyes vagy helytelen működés. Jelen van. Egy mélyen elCSENDesült állapot a cél, így a nyugalmon belül rejlő potenciál az, amit a kliens szervezete az öngyógyításra tud fordítani.
 • A betegség helyett az egészségre fókuszál, arra a képességünkre, hogy a test-intelligenciánk folyamatosan kiegyensúlyozza, és újra rendezi azt, ami elmozdult, elállítódott, „elromlott” a szervezetünkben (homeosztázis).
 • Az egyes (test)részek, területek helyett az EGÉSZre összpontosít, hiszen testünk folyamatai, ritmusai, szövetei elválaszthatatlanul összekapcsolódnak egymással.

Miből áll a Cranisacralis rendszer?

A craniosacralis rendszert kívülről a koponya (cranium), a gerincoszlop és a keresztcsont (os sacrum), belülről a központi idegrendszer burkát alkotó agyi és gerincvelőhártyák, valamint az agyi-gerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis) alkotja. Magában foglalja a központi idegrendszert, mely kapcsolatban áll testünk összes rendszerével és szervével. Ez a koponya-keresztcsonti (cranio-sacralis) terápiás kezelés nagy részben az agyi-gerincvelői folyadék ritmikus pulzálásán alapszik. Ez szervezetünk egyik legfontosabb ritmusa, a szív- és légzésritmus mellett. A kranioszakrális ritmus 6-12 ciklus/perc, amely egyénenként változik.

Season tickets
 • Title
  Első alkalom (konzultáció és kezelés) - felnőtt
  Occasions
  1 x
  length
  90 perc
  Price
  11 000 Ft / fő
 • Title
  További kezelések - felnőtt
  Occasions
  1 x
  length
  60 perc
  Price
  9 000 Ft / fő
 • Title
  Első alkalom (konzultáció és kezelés) - gyermek
  Occasions
  1 x
  length
  70 perc
  Price
  10 000 Ft / fő
 • Title
  További kezelések - gyermek
  Occasions
  1 x
  length
  50 perc
  Price
  8 000 Ft / fő

Különösen ajánljuk az alábbi esetekben:

 • migrén, fejfájás, nyaki, derék, váll- és/vagy hátfájdalmak;
 • hormonális zavarok, menstruációs problémák;
 • alvászavar, krónikus fáradság;
 • érzelmi problémák, szorongás, depresszió, pánikbetegség, stessz okozta fizikai és lelki tünetek;
 • agyrázkódás, traumatikus agyi sérülések, gerincsérülések;
 • hallási problémák (pl. fülcsengés);
 • légzési nehézségek, asztma;
 • motorikus-koordinációs rendellenességek, központi idegrendszeri rendellenességek;
 • autizmus, viselkedési problémák, tanulási- és koncentrációs nehézségek, ADHD.
Therapists