Ugrás a tartalomra

A különféle kultúrák évezredek óta különböző neveket adtak annak az elsődleges kozmikus energiának, ami minden élő és élettelen dolog alapvető alkotóeleme, mozgatórugója, motorja. A kínai kultúra „chi”-nek (ejtsd: csí), a japán „ki”-nek, az indiai „prana”-nak, az ókori görög „pneuma”-nak, a keresztény pedig „lélek”-nek nevezte el. A 21. század nyugati kultúrájában ennek az éltető energiának a jelentősége nem eléggé hangsúlyozott, így sokan ugyan hallottak róla, de a mögöttes gondolatmenetről már mit sem tudnak, pedig annak szintje meghatározza egészségi állapotunkat fizikai és lelki értelemben egyaránt.

Az általunk megválasztott külső és belső tényezők (a környezet, az életmódunk, a táplálkozásunk, a pszicho-szociális-spirituális faktorok) által változik a saját életerőnk és annak áramlása, ezen keresztül pedig egészségünk, vitalitásunk. Mi több, az életenergiánk hatással van minden élő és élettelen dologra, ami kapcsolatba kerül velünk és vica versa.

Mindannyiunk érdeke tehát, hogy törekedjünk saját energiáink pozitív irányba történő változtatására, megfelelő áramlására, mert ezek egymástól sem függetleníthetőek, így ismeretlenül is hatunk egymásra, egymás energiáira. Ne panaszkodjunk inkább, hanem magunkra figyelve, magunkon keresztül próbáljunk hatni a körülöttünk lévő mikrokörnyezetre, ami aztán továbbítja a hatást…és így lesz majd itt „chi Kánaán”!

Éppen ezért az EnerChi Központban Te és a chi-d van a középpontban.