Ugrás a tartalomra

Craniosacralis biodinamika kezelés


A Craniosacralis biodinamika kezelés különleges helyet foglal el a nyugati orvostudomány és a természetgyógyászat között, megközelítésében holisztikus. Egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái, mivel gyengéd, finom érintésekkel dolgozik a test különböző pontjain, így újszülötteknél, csecsemőknél, gyerekeknél és várandósság esetében is biztonságos és kíméletes az alkalmazása.

A kezelés összehangolja jobb és bal agyféltekét, ezáltal fejlesztve a gyermek mentális képességeit, harmonizálja az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, kiegyensúlyozza az idegi funkciókat, javítva az agyműködést és a koponyán belüli keringést.

Újszülötteknél a születés során elmozdulhatnak a magzati koponya- vagy egyéb csontok, melyek a szöveti összeköttetéseken keresztül más képleteket is „magukkal húzhatnak”, így a testben keletkező aszimmetria további nehézségekhez (pl. szopási) vezethet. Ezeket a nagyon korai elváltozásokat is hamar és hatékonyan korrigálja, későbbi problémákat megelőzve ezáltal (pl. mozgásszervi fejlődés nehézsége, migrén, asztma).

Miért biodinamikus?

 • A terapeuta követi, figyelemmel kíséri a test jelzéseit anélkül, hogy meghatározná mi a helyes vagy helytelen működés. Jelen van. Egy mélyen elCSENDesült állapot a cél, így a nyugalmon belül rejlő potenciál az, amit a kliens szervezete az öngyógyításra tud fordítani.

 • A betegség helyett az egészségre fókuszál, arra a képességünkre, hogy a test-intelligenciánk folyamatosan kiegyensúlyozza, és újra rendezi azt, ami elmozdult, elállítódott, „elromlott” a szervezetünkben (homeosztázis).

 • Az egyes (test)részek, területek helyett az EGÉSZre összpontosít, hiszen testünk folyamatai, ritmusai, szövetei elválaszthatatlanul összekapcsolódnak egymással.

Miből áll a Cranisacralis rendszer?

A craniosacralis rendszert kívülről a koponya (cranium), a gerincoszlop és a keresztcsont (os sacrum), belülről a központi idegrendszer burkát alkotó agyi és gerincvelőhártyák, valamint az agyi-gerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis) alkotja. Magában foglalja a központi idegrendszert, mely kapcsolatban áll testünk összes rendszerével és szervével. Ez a koponya-keresztcsonti (cranio-sacralis) terápiás kezelés nagy részben az agyi-gerincvelői folyadék ritmikus pulzálásán alapszik. Ez szervezetünk egyik legfontosabb ritmusa, a szív- és légzésritmus mellett. A kranioszakrális ritmus 6-12 ciklus/perc, amely egyénenként változik.

Season tickets
 • Title
  Első alkalom (konzultáció és kezelés) - gyermek (12 éves korig)
  Occasions
  1 x
  length
  75 perc
  Price
  10 000 Ft / fő
 • Title
  További kezelések - gyermek (12 éves korig)
  Occasions
  1 x
  length
  45 perc
  Price
  8 500 Ft / fő
 • Title
  Első alkalom (konzultáció és kezelés) - felnőtt
  Occasions
  1 x
  length
  90 perc
  Price
  12 000 Ft / fő
 • Title
  További kezelések - felnőtt
  Occasions
  1 x
  length
  60 perc
  Price
  9 000 Ft / fő

Gyerekeknek különösen a következő esetekben ajánljuk:

 • viselkedés problémák, tanulási- és koncentrációs nehézségek, dadogás;
 • figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD);
 • autizmus spektrum zavar (ASD), vagy szenzoros feldolgozási zavar (SPD);
 • csecsemőkori problémák: szopási, nyelési zavar, hasfájás, alvásproblémák, születéskori nehézségek, komplikációk.
Therapists